Tidigare frågor - arkiv

Här hittar du information om frågor som KfS arbetat med tidigare.

Tidigare frågor KfS arbetat med

Marknadsföring av antirynkkrämer

Under 2005/2006 granskade Konsumentföreningen Stockholm (KfS) marknadsföringen av ansiktskrämer, främst så kallade antirynkprodukter.

Genteknik och livsmedel

Åsikterna om gentekniskt förändrade livsmedel går vitt isär. KfS har engagerat sig för att du som konsument ska kunna välja eller välja bort livsmedel som producerats med GMO - genmodiferade organismer - när du går och handlar. Utgångspunkten har varit att det ska finnas information på livsmedelsförpackningen om livsmedlet innehåller GMO eller om det är framställt med hjälp av genteknik.

Vatten på flaska

Är vatten på flaska en onödig lyx? Det är varje människas rätt att själv välja vilket vatten man vill dricka, men för att minska effekterna av de pågående klimatförändringarna krävs både små och stora steg. Att avstå från buteljerat vatten är ett exempel på ett enkelt steg. Litet - javisst! Men, om många gör detsamma blir effekten stor.

KfS arbetade för att lyfta frågan om vatten på flaska under perioden 2003-2007.

Ytterligare frågor vi arbetat med

För mer information, kontakta Louise Ungerth, louise.u@konsumentforeningenstockholm.se

Nanoteknik
Hälsosam mat/Nutrition
Marknadsföring av naturkosmetik
Tvivelaktig marknadsföring
Folsyra
Antibakteriella medel, t ex triklosan
Tillgänglig konsumentupplysning
Ekologiska livsmedel
Functional Foods
Fairtrade
Matens ursprung och kvalitet
Energidrycker
Livsmedelstillsyn
Djuromsorg
Namnskyddade produkter
Reglerat ciderbegrepp
Ägg från burhöns
Bakdatum på bröd
Antibiotika till djur och människor

Publicerad: 2011-04-13

SE OCKSÅ

VAD KAN SVENSKEN OM SINA SOPOR?

Våga Guider

App om märkningar