Bi happy! #Bevara surret

Är honung nyttigt och kan mjölksyrabakterier från honung vara ett medel i kampen mot antibiotikaresistens? Vad kan vi göra för att gynna pollinatörerna? Kom och lyssna på biexpert, forskare och matinspiratör.

Bild Bi Happy

Nästan tre fjärdedelar av alla livsmedel på butikshyllorna är beroende av att bin, humlor och andra insekter pollinerar våra växter medan de samlar mat till sig själva.

Vad kan vi göra för att gynna pollinatörerna? Är honung nyttigt och kan mjölksyrabakterier från honungbidra i kampen mot antibiotikaresistens? Vilka smaker kan bina samla ur den svenska floran?
Kom och lyssna på en biexpert, en trädgårdsmästare, en forskare och en matinspiratör.

Smaka på svensk sorthonung i honungsbaren och låt dig inspireras av härliga maträtter med honung som ingrediens. Kvällen arrangeras i samarbete med föreningen Svenska Bin.

Torsdag 4 maj, kl 18–20.

ABF huset, Sveavägen 41, Sandlersalen.

Medlemserbjudande

Kostnadsfritt

18.00 Välkommen. Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm, moderator

18.10 Pollinatörerna, ekosystemen och vår mat, Lotta Fabricius, biodlare, Svenska Bin.

18.40 Den humlerika täppan, Stadsodlingen på Garnisonen, Maria Svennbeck, trädgårdsmästare.

19.00 Honungens mjölksyrabakterier – vårt nästa antibiotikum? Tobias Olofsson, forskare, Concellae och Lunds universitet.

19.30 Gott med sorthonung, Sara Begner, matinspiratör, chef Coops provkök.

19.50 Introduktion till provningen av sorthonung, Anna Lind Lewin, Svenska Bin.

Honungsbar "Smaka på Svenska Bin", tips på bivänliga fröer och lökar från Impecta och Lökgrossisten.

20.30 Avslutning

Bli biambassadör

Genom att skänka medlemspoäng till bisamhällen som sätts ut på en bivänlig plats nära dig gynnar du pollinering, biologisk mångfald och produktion av svensk honung.

Så här blir du biambassadör

Publicerad: 2017-04-14

MEDLEM

MEDLEM STOCKHOLM

Läs medlemsbladet här på webben eller få det med e-post varje månad.